Google
 

9 Ekim 2007 Salı

BİLİM TOPLUMU

Günümüzde bilim, sanat, edebiyat ve bu gibi konulara ilgi gittikçe artmaktadır. Özellikle bilim konusunda ilgi ve alaka her gün biraz daha artmaktadır. Bundan beş on sene önce küçük çocuklara büyüyünce ne olmak istediklerini sorduğumuzda başbakan, cumhurbaşkanı, mühendis gibi cevaplar alırken; bugünlerde aynı soruya daha farklı cevaplar alabilmekteyiz. Örneğin ilkokula giden bir çocuğa ne olmak istediğini sorunca astronot, fizikçi veya matematikçi olmak istiyorum gibi cevaplar alıyoruz.
Yaşanan gelişmeler ülkemizde bilime olan yaklaşımın günden güne değişmekte olduğunu gösteriyor. Aslında bu sadece ülkemizde değil bütün dünyada yaşanan bir değişimdir. Çünkü zaman su gibi akıp geçtikçe insanlar anlıyorlar ki bilim ve teknoloji olmadan dünyada söz sahibi omak mümkün değil. Günümüzde süper güç olarak tanımladığımız devletlere bakıyoruz ki bilimde ve sanatta ileri gitmişler. Günden güne ekonomik ve askeri alanda devletlerin birbirine üstünlük kurma hırslarının arttığı şu dünyada bazı şeyleri değiştirmek ve ülkemizi devletler arasında iyi bir konuma oturtmak istiyorsak bilimle ilgili olmak zorundayız.
Bilimle ilgili olması gereken sadece bizim ülkemiz değil bütün insanlıktır. Bilim ve teknoloji alanında geri kalmış devletler sömürülmeye mahkumdur. İşte bu durumun farkına yavaş yavaş varmakta olan insanlık genç yaştaki bilimadamlarına olanaklar sunamaya çalışıyor ve kendi yararına kullanmaya çalışıyor.
Bizler de bu ülkemizin geleceğine yön verecek gençler olarak bilimin önemini kavramalı ve hayatımızda bu yönde değişiklikler yapmalıyız. Bizler bilime yeterince önem verirsek bizlerden öncekilerin de ihmallerini telafi edebilir ve ülkemizi devletler arasında sözü geçen bir konuma getirebiliriz.

Hiç yorum yok: