HİNDİSTAN
Hindistan, "(Hintçe)" Güney Asya'da, Hint Okyanusu, Umman Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında, Pakistan, Çin, Nepal, Butan, Bangladeş ve Myanmar (Burma) ile komşu olan geniş bir ülkedir.
Hint Mutfağı
Genellikle bol baharatlı yemeklerdir. Tavuk ve baharat ağırlıklı bir mutfaktır. Tatlıdan tavuğa kadar baharatlıdır. Tatlılar tarçın ağırlıklı ve tavuklar köri ağırlıklıdır. Hinduluk dini yüzünden fazla inek eti kullanılmaz.
Hint müziği
Hindistan cevizi kabuğundan yapılan kemençe:REBAB
Hindistan'a özgü, perdesiz ve yayla çalınan, telli bir müzük aleti:SARANGİ
Hindistan'ın Doğu kesimindeki Orissa'ya özgü, beş klasik dans üslubundan biri:ORİSSİ
Hint Müziğinde, uzun sapında perde aralığı olmayan bir çalgı:TAMBURİ
Hint müziğine özgü telli bir çalgı:SARANGİ-VİNA
Sevgi, mizah, trajedi, öfke, kahramanlık, terör, nefret, merak ve sükunet Hint estetiğinin temelini oluşturan dokuz ana duygudur. Milattan sonra 1. ya da 2. yüzyılda yaşadığı söylenen en eski Hint müzikoloğu Bilge Bharata bu duygulardan söz etmiş ve müzisyenin görevinin duyguları canlandırmak olduğunu söylemiştir. Hindistan’daki klasik müzik geleneği Bharata’nın ifade ettiği prensipler üzerine kurulmuştur ve bir meditasyon, konsantrasyon ve ibadet şekli olarak devam etmektedir
HİNT GİYİM TARZI
Turistler açısından Hindistan’ı cazip kılan özelliklerden biri de halkın çok renkli ve çok farklı kıyafetidir. İpek sariler, parlak çoliler, renkli lehangalar ve geleneksel şalvar-kamiz yüzyıllar boyunca birçok gezgini büyülemiştir. Sari, bir tek kumaş olarak mevcut kıyafetler içinde en çok yönlü olanıdır. Kadınlar tarafından giyilen birçok geleneksel kıyafetten biridir ancak her nasılsa Hint kadının milli kıyafeti haline gelmiştir. Sari, dikdörtgen şeklinde yaklaşık 3,5 x 4,5 metre boyutlarında bir kumaştır. Bu kumaşın stili, rengi ve dokusu değişkenlik gösterir ve keten ve ipek gibi çeşitli insan yapımı maddeden imal edilir. Herhangi bir ölçüye göre dikilmeyen sarinin eskimeyen bir güzelliği vardır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder